23feb2005

5 канал готується стати "абсолютно інформаційним" - генпродюсер каналу Ю.Стець

<P>&nbsp;</P>

На символічну дату закриття року Польщі в Україні верхівка творчого колективу 5 каналу у складі головного редактора Андрія Шевченко, креативного директора Романа Скрипіна, продюсера новин Сави Кузьменка, голови правління Влада Лясовського і генерального продюсера каналу Юрія Стеця здійснила поїздку до Польщі. Її метою стало здобуття досвіду створення інформаційного каналу.

Як повідомляв раніше кореспондентові „ТК” В.Лясовський, починаючи з березня, 5-й канал має намір перейти на принципово нову сітку мовлення. До цього часу канал планується технічно переоснастити та оновити.

Юрій Стець, коментуючи „Телекритиці” поїздку до Польщі, зазначив, що у польського каналу TFN-24 – який, свого часу, вчився робити телебачення у CNN, – українські телевізійники переймали технологію виробництва новин, а також загальну схему побудови інформаційного каналу. Але він наголосив, що „це не буде новий канал, це буде нове обличчя 5 каналу”.

Відповідаючи на запитання кореспондента, який вигляд матиме це обличчя, генеральний продюсер відповів: „Ми приберемо всю художню продукцію: фільми, мультфільми, серіали. Усе це є складовою інших каналів, окрім вузькоформатних М1, О-TV, Enter music. Ми заберемо весь продукт, який вважається розважальним, і заповнимо ефір документальними фільмами, програмами журналістських розслідувань, ще більшою кількістю інформаційних випусків, аналітичних програм, так званими інформаційними вечорами та іншими інформаційними програмами”.

Агентства 
АГЕНТСТВА125
МЕДИА70
ГРУППЫ9