1oct2009
цифровое тв
цифровое тв

Завершив свою роботу ІIІ Міжнародний форум «Цифрове мовлення в Україні»

Автор: Надежда Анатольева

В п’ятницю, 25 вересня 2009 року, відбувся ІIІ Міжнародний форум «Цифрове мовлення в Україні». Організатори Форуму: Незалежна Асоціація телерадіоМовників (НАМ) та Індустріальний телевізійний комітет (ІТК).

Форум зібрав понад 120 фахівців - провідних українських та іноземних експертів, представників держави та громадськості, загальнонаціональних та регіональних телекомпаній, потенційних інвесторів, бізнесменів та ЗМІ.

«Безумовно, цього року Форум виконав своє головне призначення – став платформою для діалогу. Дуже важливо, що в його роботі на цей раз взяла участь держава – серед спікерів та учасників Форуму були представлені всі державні органи, причетні до складного процесу цифровізації. Сподіваємось, що єдність підходів індустрії та держави, продемонстрована на Форумі, збережеться на весь рік, і на Форумі–2010 ми зможемо обговорити перші плоди цієї співпраці», - зазначила виконавчий директор НАМ Катерина М’ясникова.

Катерина Котенко, виконавчий директор ІТК, вважає, що цього року Цифровий Форум започаткував нові тематичні питання, а саме:

- індустріальні: як зміниться телеперегляд в країні, скільки напевно буде коштувати перехід на «цифру» для кожного телеканалу і які визначені кроки треба зробити кожному телеканалу для того, щоб втримати свого глядача після переходу;

- телеглядацькі: скільки треба буде заплатити кожному телеглядачу за можливість дивитись цифрове мовлення, які якісні зміни для кожної телеглядача несе в собі процес переходу та інші.

Організатори Форуму сподіваються на розширення кола питань на "Цифровому Форумі - 2010".

Агентства 
АГЕНТСТВА125
МЕДИА70
ГРУППЫ9