22jun2005

"1+1" ніхто не купував. Поки що

По материалам: Украинская правда

Голова ради директорів Олександр Роднянський спростовує інформацію про зміну власника ТРК "Студія "1+1".

Про це йдеться у коментарі Роднянського, переданому прес-службою "1+1".

"Щодо зміни власника ТРК "Студія 1+1" маю заявити, що зараз все залишається так, як було протягом останніх 10 років. В разі змін у структурі власності ТРК "Студія 1+1" ця інформація негайно буде надана керівництвом та прес-службою каналу представникам ЗМІ", - зазначив Роднянський.

"З приводу поданої інформації заступником Голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ігоря Куруса, я б рекомендував надалі членам Нацради користуватися більш компетентними та надійними джерелами", - сказав він.

Раніше Курус повідомив, що два співвласники каналу "1+1" передали свої акції іншій структурі і наразі паралельно із процесом продажу акцій одним із власників каналу Роднянським може мати місце процес перерозподілу акції в ТОВ "Студія "1+1".

Раніше лунали чутки про можливий продаж телеканалу. Тоді покупцем називався голова наглядової ради "Приватбанку" Ігор Коломойський.

Нагадаємо, що ранійше заступник Голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ігор Курус, відповідаючи на запитання про те, чи мав місце факт зміни власників каналу «Студія «1+1» сказав: «На 99% можна стверджувати, що два співвласники каналу "1+1" передали свої акції іншій структурі». Ігор Курус стверджує, що йому про це стало відомо із джерел, наближених до каналу "1+1".

Він говорить, що наразі паралельно із процесом продажу акцій одним із власників каналу Олександром Роднянським може мати місце процес перерозподілу акцій в ТОВ «Студія 1+1». «Можна прогнозувати, що один із власників групи компаній «Студії «1+1» захоче перерозподілити акції в самому ліцензіаті – ТОВ «Студія 1+1», - сказав Ігор Курус.

За його словами, це «лягає у логіку дій Нацради, яка завжди казала, щоб врешті реальні власники медіа мають стати відомими, а не бути захованими за офшорними структурами».

«Ми знаємо, що одним із власників групи компаній «Студії «1+1» є іноземна компанія СME [Central Europa Media Enterprises], - сказав Ігор Курус. - Очевидно, можна здогадуватися, що компанія захоче легалізувати свій вплив на мовника. До цього часу СМЕ залишається опосередкованим власником мовника, водночас маючи контрольний пакет в групі компаній «Студії «1+1».

На запитання про те, чи іноземна компанія може стати власником українського каналу представник Нацради відповів, що «компанія є іноземним інвестором, через те вона не може поки що увійти в ТОВ «Студія 1+1» як легалізований власник». Але Ігор Курус нагадав, що стаття 117 Господарського кодексу України дозволяє іноземній компанії стати резидентом, якщо в статуті зареєстрованого в Україні підприємства є хоча б один відсоток акцій української юридичної чи фізичної особи. «Ця компанія може створити дочірнє підприємство в Україні і таким чином легалізувати своє право власності на канал», - вважає Ігор Курус.

Для довідки:

Група компаній «Студія 1+1» складається з:
а) «Інова-фільм», власником якого є СМЕ та громадянин Фуксман,
б) «Інтермедіа» (власником є «Інова-фільм» та ТОВ «Студія «1+1»),
в) ТОВ «Студія «1+1», власником якого є «Інтермедіа» та громадянин Роднянський.

Агентства 
АГЕНТСТВА125
МЕДИА70
ГРУППЫ9