2sep2005

Телеканал «ТЕТ» змінить засновників

По материалам: Телекритика

Про це повідомив голова Нацради з питань телебачення та радіомовлення Віталій Шевченко.

Пан Шевченко розповів, що «ТЕТ» звернувся до Нацради з проханням внести зміни до ліцензії у зв’язку зі зміною засновників. Раніше засновниками були Київське обласне КП „Київ-Медіа”, м. Біла Церква; Борисов О.Д.; Суркіс І.Р.; компанія „Berwyn Enterprises Corp”, Британські Віргінські острови, а змінювались на: Суркіс І. Р. (20,001 %); ТОВ „Інвестпроект” (19,999 %), компанія “Sunifleon Holding Limited” (10 %), Британські Віргінські острови; ТДВ “ОМЕТА private”(29,999 %), „Shonest Investments Limited” (19,999%).

«У своєму статутному документі вони розписали, що Товариство з додатковою відповідальністю „ОМЕТА private” має 29,999 частки статутного капіталу товариства. Потім інша компанія має 10 %, інша − 19,999 %...,- каже Віталій Шевченко. - Коли ми це поскладали докупи, то виявилося, що неописаними залишаються формально 0,02 частки відсотка. Якщо вони припадають на „ОМЕТу private”, і її статутний фонд перевалює за 30 відсотків, ми маємо річ, яка не дозволена законодавством.

Доля іноземних інвестицій має бути лише в межах 30%. Ми попросили власне компанію роз’яснити цю арифметику, вони з розумінням сприйняли наше прохання. І ми чекаємо, коли буде надана відповідна інформація. Якщо вона буде, ми до цього питання ще повернемося і внесемо зміни до ліцензії, оскільки це право самої компанії: визначати, хто в неї засновник, а ми лише відповідаємо за технічні дії і вносимо поправки в ліцензійні документи».

Агентства 
АГЕНТСТВА125
МЕДИА70
ГРУППЫ9