29mar2005

Українське видання "Комерсанту" з'явиться у червні десятитисячним накладом

<P>&nbsp;</P>

Українське видання газети "Комерсант" має почати випуск у червні 2005 року. "Українська правда" повідомила про це на своєму сайті www.ПРАВДА.com.ua зіславшись на редактора відділу економіки російського "Комерсанту" Ігора Троснікова.

За його словами, початковий тираж щоденної газети передбачається у 10 тисяч екземлярів. Тросніков сказав, що цей "Комерсант" відрізнятиметься від того, який випускали у 2000-2001 роках. Тоді у російську газету в Києві підверстували кілька матеріалів. "Тепер повністю весь номер буде українським", - сказав він.

Тросніков також додав, що редактор українського "Комерсанту" буде з Москви.

Він повідомив, що до запуску проекту у квітні відбудеться виставка першошпальтових кадрів "Комерсанту", а презентація нулього номеру в травні.

Планами стосовно журналу Тросніков поділився на презентації книги журналіста "Комерсанту" Андрія Колесникова про помаранчеву революцію "Перший Український".

Як повідомляла раніше УП посилаючись на московські "Ведомості" гендиректор видавничого дому "Комерсант" Андрій Васильєв говорив про наміри витратити на запуск проекту в Україні суму, яку їм поверне "Альфа-банк". Федеральний арбітражний суд Московського округу зобов'язав "Альфа-банк" повернути "Комерсанту" 270 мільйонів рублів. Суд скоротив компенсацію за репутаційні збитки за позовом "Альфа" до "Комерсанта", але на той час газета вже заплатила гроші банку. Повернені гроші за словами Васильєва якраз і планують витратити на українське видання "Комерсанта".

Агентства 
АГЕНТСТВА125
МЕДИА70
ГРУППЫ9