8apr2005

Президент "Радіо Свобода" говоритиме з Ренатом Ахметовим про свободу слова

<P>&nbsp;</P>

Ціллю перебування у Донбасі президента радіокомпанії "Радіо "Свобода/ Вiльна Європа" Томаса Даєна є зустріч з місцевими керівниками для налагодження у майбутньому мовлення у цьому регіоні радіостанції. Про це у розмові з ІМІ розповів голова київського офісу "Радіо Свобода" Олександр Народецький.

- Пан Тмас Даєн – Президент радіо "Свобода/ Вльна Європа" не їде в Донбас зустрітися з паном Ахметовм , пояснив Народецький. - Це не є його мета. Не тільки пан Томас Даєн, але й член Mіжнародної ради радіомовлення США Джері Гірзберг, і я їх супроводжую, їдуть для того, щоб зустрітися в Донецьку, Донбасі з певною кількістю місцевих керівників: донецький губернатор, ректор університету, туди входить індустріальні керівники, серед яких пан Ахмєтов. Мета в нас одна – знов повернутися в FM-діaпапазон як на сході, так і на Заході. Декілька місяців тому Томас Даєн був у Львові щоб познайомитися з місцевими крівниками. Те саме ми б хотіли зробити не тільки в Донбасі, але й на Харківщині, Дніпропетровщині тощо.

Щодо угоди із "Радіо Київ", Олександр Народецький зазначив, що наразі Вашінгтонська сторона вже підписала контракт на мовлення на хвилях "Києва" близько 2 годин вранці, та 2 годин ввечорі. Тепер чекають на підпис Києва. За його словами технічна сторона проекту вже виконана, проте точна дата початку мовлення поки невідома.

-Нам би хотілося зламати одну тенденцію. Щоб з нами були не комерційні, а партнерські стосунки. Комерційні стосунки з "Радіо Свобода" – не справедливо. Ми б хотіли, щоб нас брали ті, хто в нас бачить певну цінність, а з іншого боку знали, що ми у будь-яку комерційну станцію приносимо наших слухачів. Ми свою цінність передамо тій чи іншій станції. Переходу від комерційних до партнерських стосунків ми будемо намагатися, як наприклад це робить радіостанція Бі-БІ-Сі, - додав Олександр Народецький. 

Агентства 
АГЕНТСТВА125
МЕДИА70
ГРУППЫ9