12apr2005

Завтра розпочнуться парламентські слухання про "Перспективи створення громадського телерадіомовлення в Україні"

<P>&nbsp;</P>

13 січня Верховна Рада України ухвалила рішення про проведення парламентських слухань з питань громадського телерадіомовлення. Тоді авторами постанови "Про парламентські слухання "Перспективи створення громадського телерадіомовлення в Україні" виступили народні депутати, члени парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко, Сергій Правденко та Юрій Артеменко.

Згідно цього документу, завтра об 11-й годині в залі засідань Верховної Ради України розпочнуться парламентські слухання на тему: "Перспективи створення громадського телерадіомовлення в Україні".

Відкриє слухання перший заступник Голови Верховної Ради України Мартинюк А.І. Очікується, що співдоповідачами слухань по громадському мовленню будуть: віце-прем‘єр-міністр України з гуманітарних питань Томенко М.В.,

Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Шевченко В.Ф., перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Правденко С.М.

Томенко, ініціюючи громадські слухання, ще у січні наголошував на необхідності зробити "державне телебачення сильним суспільним мовленням, де б по телебаченню був не телемаркет і не Президент з урядом, а де були б регіони, освіта, культура, можливо, як по старих часах, телеуроки, де вчителі могли б спокійно включити телебачення і послухати мудрих людей, коли йде викладання в телеверсію уроків".

Як повідомлялось раніше, парламентські слухання по суспільному мовленню були ініційовані для пошуку механізмів, які б дали змогу впровадити в життя Закон "Про систему Суспільного телебачення і радіомовлення України". Цей закон Верховна Рада України ухвалила ще в 1997 році, однак через відсутність нормативно правової бази він не діяв.

Пропозиції учасників слухань, як неодноразово наголошували автори проекту постанови, "мають послужити робочим матеріалом для Верховної Ради України в цілому, інших органів державної влади та Комітету з питань свободи слова та інформації, зокрема для реалізації законодавчих засад щодо створення громадського телебачення в Україні".

Агентства 
АГЕНТСТВА125
МЕДИА70
ГРУППЫ9