28jul2005

"Интер" сдан в аренду Хорошковскому

<P>&nbsp;</P>

Інтер, можливо, здано в оренду Валерію Хорошковському. А власником ENTER Music і ENTER Film цілком офіційно стала структура, яку експерти пов’язують з тим же віце-президентом «Євразхолдингу»

За інформацією Телекритики, учора відбулися збори колективу ТК «Інтер», які скликала вдова фактичного власника телеканалу (71%) Світлана Плужникова. На цих зборах, начебто, пані Плужникова повідомила, що ТК «Інтер» на кілька років здано в оренду структурам, наближеним до віце-президента «Євразхолдингу» Валерія Хорошковського.

На прохання „ТК” підтвердити чи спростувати це повідомлення працівники телеканалу повелися дещо дивно. Генеральний продюсер телеканалу Влад Ряшин відповів, що сьогодні у нього вихідний і відповідати на наше запитання він буде завтра, у свій робочий день. З Олексієм Мустафіним ми зв’язалися по мобільному телефону, він сказав буквально наступне: „Переважна більшість членів правління каналу сьогодні перебуває у відпустках за межами Києва і країни, тому скоріше за все ніяких зборів не було. Бо за таких обставин вони не можуть бути правомірними.” У прес-службі Інтера на запитання про збори ніхто не здивувався, але зажадали від нас письмового звернення. Тоді, мовляв, і дамо відповідь. Тому „ТК” може лише здогадуватися про стан справ на одному із потужніших телеканалів країни і висловлювати свої прогнози.

Отже, якщо інформація отримана „Телекритикою” за своїми джерелами підтвердиться, то ТК „Інтер” чекають великі зміни. На жаль, ми поки не знаємо, про які саме структури ідеться, але такий крок вдови Плужникова цілком вкладається в логіку фактичного здобуття контролю над телеканалом з боку «Євразхолдингу» Олександра Абрамова. Як уже писала „Телекритика”, Валерій Хорошковський є міноритарним акціонером ( у нього 2,08 % акцій „Євразхолдингу”). Можливо, що таким чином було подолано ситуацію із неможливістю продажу телеканалу, що виникла після смерті фактичного власника Інтера Ігоря Плужникова. До речі, як стало відомо ТК, нещодавно телеканали ENTER Music і ENTER Film офіційно через Нацраду внесли зміни до складу засновників. Замість ТОВ «Телевізійні системи та технології» тепер 81% статутного фонду володіє ТОВ «Медіа-генерація». Як вважають експерти, ця структура має стосунок до Валерія Хорошковського. Інші 19% і далі належать ТОВ «ЮМА Консалт» та АТ «Юридична практика».

Агентства 
АГЕНТСТВА125
МЕДИА70
ГРУППЫ9