20jul2012

Time Warner и «Амедиа» запускают российскую версию телеканала Home Box Office

По материалам: Телекритика

До кінця року в Росії має запрацювати телеканал Home Box Office (HBO) - другий за популярністю преміальний кабельний канал Америки.

 

Про це стало відомо від керівників однієї кабельної та двох супутникових компаній, з якими представники HBO обговорювали умови трансляції своїх каналів. За словами двох співрозмовників «Ведомостей», HBO до Росії привів інвестор Леонард Блаватник - його компанії Access Industries належить контрольний пакет «Амедіа».

Джерело стверджує, що Time Warner (володіє американським телеканалом) і «Амедіа» для запуску HBO в Росії створили спільну компанію.

Управління проектом буде спільним, інвестиції складуть «десятки мільйонів доларів на рік», говорить співрозмовник видання з Access Industries. Перш за все, ці кошти підуть на закупівлю контенту: крім оригінальних продуктів самого HBO в російський пакет каналів під цією маркою включать серіали і фільми інших американських студій. Можливо, будуть замовлені і серіали місцевого виробництва, вважає співрозмовник газети.

Поширюватися пакет HBO буде через кабельні та супутникові мережі.

Операторам пропонують пакет HBO з трьох локалізованих каналів. Один буде показувати, перш за все, серіали, інший - фільми. Нові епізоди американських серіалів на російському HBO покажуть практично одночасно з прем'єрою в США.

Швидше за все, спочатку HBO з'явиться на платформі «НТВ-плюс», каже інший співрозмовник видання, причому сторони вже фактично домовилися. За цей пакет абоненти будуть платити окремо, його ціна ще не визначена, уточнює джерело в «Газпром-медіа» (власник «НТВ-плюс»).

Агентства 
АГЕНТСТВА125
МЕДИА70
ГРУППЫ9