14oct2009
BUBA 2009
BUBA 2009

Стартує конкурс серед українських блоґів - Best Ukrainian Blog Awards 2009 (BUBA 2009)

Автор: Надежда Анатольева

12 жовтня розпочалась найважливіша та найочікуваніша подія української блоґосфери - конкурс на найкращий український блоґ BUBA 2009.

Конкурс відбуватиметься вже другий рік поспіль. Він має на меті виявити найякісніші та найпопулярніші українські блоґи та обрати з них кращі. До 26 жовтня відкрита реєстрація блоґів та публічне голосування, а 7 листопада, в рамках конференції MediaCamp Kyiv 2009, відбудеться оголошення результатів та нагородження переможців.

 

Переможці конкурсу визначатимуться у п'яти номінаціях: персональний, тематичний, корпоративний, мікроблоґ та спільнота. Також передбачено спеціальні номінації:

 

* made in Ukraine - блоґи, які створюються українцями, але які читають переважно за кордоном,
* вибір експертів,
* блог читацьких симпатій,
* прорив 2009 - блоґи, які стартували після минулого конкурсу BUBA 2008
* перспективний - блоґи молодих авторів віком до 18 років.

 

Генеральним партнером конкурсу виступає компанія «Київстар». «Блогосфера - цікаве явище сучасності, місце, де обмінюються думками мільйони яскравих особистостей. Мета Best Ukrainian Blog Awards 2009 - виявити найкращих українських блоґерів та привернути увагу до їх діяльності. «Київстар», як оператор мобільного інтернету, підтримує розвиток української блоґосфери та бажає успіхів усім учасникам конкурсу!», - відзначив Віталій Ворожбит, директор з управління та розвитку нових продуктів «Київстар».

 

До участі у конкурсі запрошуються блоґи, орієнтовані в першу чергу на українську аудиторію. В конкурсі можуть брати участь блоґи, які виконують хоча б одну із наступних умов: більше половини відвідувачів блоґа із України; тематика блоґа стосується України; більше 50% матеріалів написані українською мовою.

 

З 12 до 26 жовтня кожен охочий може зареєструвати власний або улюблений блоґ на сторінці конкурсу http://mediacamp.org.ua/buba - тільки зареєстровані блоґи візьмуть участь у відкритому голосуванні, яке визначить найкращих блоґерів України. У кожній категорії буде визначено 5 фіналістів, а переможців оберуть на закритому голосуванні незалежні експерти.

 

Детальніше про конкурс можна дізнатися на сайті конференції MediaCamp Kyiv 2009 (http://mediacamp.org.ua/), яка присвячена розвитку сучасних мас-медіа і в рамках якої проводиться конкурс.

 

Офіційні організатори конференції MediaCamp Kyiv 2009 та Конкурсу українських блоґів BUBA 2009 - громадська організація «Інтернет Ініціативи» (http://internetinitiatives.org/uk/projects), яка виступала організатором Blogcamp CEE 2008 і ряду інших баркемпів, а також міжнародна ГО «Інтерньюз Україна» (http://www.internews.ua/), яка допомагала в організації першого Blogcamp CIS & Baltics 2007 і нині впроваджує проект з розвитку нових медіа MediaNext. До ініціативної групи увійшли представники цих організацій, а також експерти медіаринку.

Агентства 
АГЕНТСТВА125
МЕДИА70
ГРУППЫ9