28sep2005

Зміни в складі правління телеканалу «Інтер»: в Наглядову раду каналу увійшла Світлана Плужнікова

<P>&nbsp;</P>

17 вересня відбулися збори акціонерів АТЗТ “ Українська незалежна ТВ-корпорація” – засновника телеканалу «Інтер». Окрім обрання Валерія Хорошковського головою Наглядової ради, на зборах також було затверджено новий склад правління.

Як повідомив «ТК» головний редактор інформаційно-аналітичного мовлення «Інтеру» Олексій Мустафін, зараз до правління входять: Владислав Ряшин – голова правління, Сергій Старицький – заступник голови, Ярослав Порохняк, Олексій Мустафін та Олег Павленко («Інтерреклама»). Сергій Старицький та Ярослав Порохняк змінили у складі правління Михайла Євченко (екс-голова Наглядової ради "Інтерконтинентбанку") та Сергія Созановського (співвласника юридичної фірми «Кононов і Созановський», яка вела справи померлого Ігоря Плужникова). На жаль, більш детальну інформацію Олексій Мустафін надати «ТК» відмовився.

З інших неофіційних, але достовірних джерел «ТК» стало відомо, що до Наглядової ради «Інтеру» увійшла вдова Ігоря Плужникова – Світлана, яка активно підтримувала обрання Валерія Хорошковського. Як повідомляла «ТК», в той же час Денис Кравченко, який був головою Наглядової ради УНТК до цього, поширив 16 вересня заяву про заборону загальних зборів акціонерів внаслідок порушених чотирьох судових справ. Але – за інформацією «ТК» - цього рішення, начебто, офіційно не отримав Владислав Ряшин як голова правління АТЗТ “ Українська незалежна ТВ-корпорація”, що й дало можливість зборам вчора таки відбутися.

Присутність на зборах пані Світлани Плужникової опосередковано свідчить про те, що ці судові справи були ініційовані без її участі. З джерел поза каналом «Інтер» нам стало відомо, що судові справи були відкриті колишньою співробітницею «Інтера» за сміхотворними мотивами (на кшталт невірно заповненої трудової книжки). А те, що відкриті справи були водночас в чотирьох містах України – наводить на думку, що хтось за цим стоїть. Чи можуть це бути ті ж есдеки, які хочуть залишити в своїх руках контроль над каналом – джерела і не підтверджують, і не спростовують, мотивуючи недостатністю інформації, а отже, це можуть бути з такою ж вірогідністю і опоненти есдеків.

Що стосується нових членів правління, то Ярослав Порохняк, за даними «ТК», є юристом, людиною Валерія Хорошковського. Сергій Старицький відомий широкій публіці у багатьох іпостасях: як колишній директор телеканалу «Тоніс», як голова компанії «Перехід- Мидиа», як генеральний директор «Атлантік-груп», як екс-президент хокейного клубу «Сокіл». Неофіційно відомо, що під час виборів-2004 саме через піарні структури Старицького проходила вся зовнішня реклама кандидата в президенти Віктора Януковича. Але, начебто, як кажуть джерела «ТК», на «Інтер» Старицький найнятий Хорошковським як менеджер, без зв’язку з власними структурами. Чи так це – сподіваємося дізнатися дещо пізніше. До речі, Хорошковський та Старицький – кажуть джерела «ТК» - давні хороші друзі.

Що ж до того, чи пов’язаний якимось чином прихід Валерія Хорошковського на «Інтер» з його зв’язками з «ЄвразХолдінгом», чи це особистий вибір сім’ї Плужнікових і пан Хорошковський представляє виключно себе – джерела у думках, як і раніше, розходяться. Принаймні сам Валерій Хорошковський, за словами Олексія Мустафіна, постійно декларує своє ставлення до «Інтеру» як до бізнеса, говорить про значне підвищення капіталізації каналу задля – десь через роки три – подальшого виходу з частиню акцій на Лондонську біржу, з застосуванням зовнішнього аудиту і т.д як про головну мету своєї діяльності.

В той же час, нагадаємо, що 7 вересня народний депутат Володимир Сівкович звернувся з депутатським запитом щодо проведення розслідування загибелі народного депутата України Плужнікова І.О. у зв’язку з нововиявленими обставинами, які дають підстави вважати її насильницькою. Народний депутат звертав увагу, що після смерті основного акціонера контроль над його часткою в провідному українському телеканалі перейшов до російської структури „Євразхолдинг". “Таким чином, „Інтер" повністю належить іноземним власникам, що є грубим порушенням Закону України „Про телебачення і радіомовлення" та створює загрозу національним інтересам та національній безпеці України”, - наголошувалося в запиті.

Денис Кравченко у коментарі «ТК» 17 вересня, пославшись на запит В. Сівковича, в якому той наводить інформацію про те, що протягом квітня-липня 2005 року зацікавлені особи провели деякі операції по зміні засновників комерційної структури ТОВ „Пегас-телебачення", а також з акціями АТЗТ „Українська незалежна ТВ-корпорація", натякав, що за деякими з нових засновників цих структур можуть тепер стояти люди Валерія Хорошковського.

Агентства 
АГЕНТСТВА125
МЕДИА70
ГРУППЫ9