25jul2012

Українське національне ТБ виходить на міжнародний ринок

По материалам: Медиа бизнес

Український національний телеканал «Перший Національний» з 1 вересня почне мовлення своєї некодованій версії, призначеної для аудиторії за кордоном.

 

Таким чином, внутрішнє українське національне телебачення вперше стане доступним для прийому в Європі. Міжнародна версія «Перший Національний» отримала змішану україно-англійську назву «Перший Ukraine».
 
Як підтверджують у дирекції телекомпанії «Перший Національний», міжнародна версія каналу буде працювати російською та українською мовами цілодобово через ізраїльський супутник Amos-2 4 гр. W. Відповідно до умов затвердженої українськими властями ліцензії «Перший Ukraine» повинен передавати власних програм (програм телеканалу «Перший Національний») не менше 8:00 24 хвилин на добу. При цьому загальне добове співвідношення програм вітчизняного та зарубіжного виробництва на каналі «Перший Ukraine» повинно мати співвідношення 21 годину 36 хвилин і 2:00 24 хвилини. Зараз йде налагодження апаратного комплексу нового каналу.
 
При цьому, як відзначають аналітики, для мовлення канал вибрав малопоширений в Західній Європі і Росії супутник, мабуть орієнтуючись на відносну дешевизну мовлення з даного сателіта та наявність на ньому українських пакетів телеканалів, що полегшує підняття сигналу (з цього ж супутника віщає внутрішня кодована версія «Перший Національний» і у відкритому вигляді спільний з українським телебаченням проект EuroNews Ukraina, призначені для роздачі сигналу всередині Україна). Проте подібний вибір супутника може привести до істотного звуження потенційної аудиторії каналу. Технічні тести каналу проводилися кілька років.
 
«Перший Ukraine» є одним з проектів серед міжнародних версій національного мовлення країн світу, який запускається найдовше.
 
Агентства 
АГЕНТСТВА125
МЕДИА70
ГРУППЫ9