1sep2005

«5 каналу» виповнилося 2 роки

По материалам: Прес-служба 5 каналу

1 вересня «5 канал» святкує другу річницю.Без перебільшення можна сказати, що минулий рік став для каналу визначальним.

В жовтні 2004 року «5-й» пережив акцію протесту і голодування проти тиску на нього, а також проти системних утисків свободи слова загалом в Україні. Ця акція, в свою чергу, стала початком «журналістської революції», в результаті якої понад 300 журналістів підписали заяву, в якій висловили свою позицію щодо впливу представників влади на засоби масової інформації в Україні, й запропонували власникам ЗМІ підписати угоди з редакціями про невтручання в редакційну політику.

За другий рік свого життя «5 канал» був удостоєний звання "Золота торгова марка", здобув статус "Абсолютний Фаворит" Всеукраїнського бізнес-конкурсу "Фаворит Олімпу", виборов Міжнародну премію „Олімп” та переміг у конкурсі "Золоте перо".

Серед нещодавніх здобутків „5 каналу” – перемога у п’яти номінаціях V Премії ‘’Телетріумф-2004”. А 13 червня 2005 року Президент Парламентської Асамблеї ОБСЄ американський конгресмен Алсі Л. Хастінгс оголосив про відзначення ‘’5 каналу’’ десятим щорічним призом ОБСЄ ‘’За Журналістику та Демократію’’.

Протягом останніх місяців інформаційна редакція ”5 каналу“ поповнилася відомими телевізійними ведучими – це, зокрема, Євген Глібовицький, Лідія Таран, Ігор Татарчук, Наталка Якимович, Єгор Соболєв, Павло Кужеєв, Данило Яневський та інші.

Й нарешті, саме в минулому році "5 канал" став інформаційним. Починаючи з 14 березня 2005 року канал повністю перейшов у формат інформаційного мовлення. Певним поштовхом для розробки й втілення такої концепції стала робота «5 каналу» у виборчий період, коли він перейшов у режим цілодобових інформаційних марафонів.

З початком нового телевізійного сезону і початком третього року життя «5 каналу» на нього чекають серйозні зміни. По-перше, збільшено хронометраж інформаційних випусків. По-друге, англомовні та російськомовні новини відтепер матимуть ведучих. Зокрема, англійською новини вестиме журналіст Стефко Бандера (внук славнозвісного Степана Бандери), який до цього жив і працював у Канаді.

З’являться й нові проекти. Наразі обмірковуються економічні та пов’язані із майбутніми парламентськими виборами політичні програми. Проте, більшість з них очікується в ефірі ближче до зими. Зараз же на виході – проекти соціального спрямування. Одним з таких стане програма журналістських розслідувань Єгора Соболєва «Чи на 5?», в якій щотижня буде підніматися тема, "цікава й близька пересічному глядачу". Вона вийде в ефір вже 6 вересня.

теги

5 канал
Агентства 
АГЕНТСТВА125
МЕДИА70
ГРУППЫ9