1sep2005

Дивіться в ефірі! Новини осіннього телесезону

Чомусь завжди з початком осіннього сезону загадковий чорний ящик, який ми звемо телевізором, стає знову дуже необхідним. Що ж підготували телеканали вимогливому українському телеглядачеві до початку нового сезону?

Перший канал розпочинає ряд нових проектів, серед яких нова аналітична програма Сергія Рахманіна „Гра в класику”.

Готується до ефіру на Першому каналі i проект для національних меншин.

У новому сезоні канал запускає дві програми для автолюбителів. Перша матиме дві особливості, які відрізнятимуть її від інших програм цього формату. По-перше, в програмі розповідатимуть про ДТП, не лише констатуючи факт того, що сталося, а аналізуватимуть причини аварій (за допомогою комп’ютерної графіки експерти намагатимуться відтворити події). По-друге, в кінці програми спеціалісти даватимуть рекомендації, як можна було уникнути даної ситуації та радитимуть, як поводити себе після ДТП, якщо така неприємність все ж таки сталася. Інша програма для автолюбителів знайомитиме глядачів з новинками авто ринку, даватиме поради щодо вибору та облаштування авто.

«Глобус України» - програма Національної телекомпанії для тих, хто любить мандрувати, або просто захоплюється мальовничими куточками нашої країни.

А от розповіді про мальовничі краєвиди світу чекатимуть на своїх глядачів на каналі НТН. В ефірі каналу 4 вересня стартує документальний серіал „Пункт призначення - МИР”, де й розпочнуться пізнавальні подорожі у глибини Бермудського трикутника, поміж піщаних стін пірамід Хеопса та іншими таємничими місцями світу.

Ще одним документальним проектом НТН, який, за словами його творців, має „дати відповіді на всі запитання”, стане «ПолиТТерор» (перший фільм вийде в суботу, 3 вересня, в 18.30. Історія - справа Бейліса.). Цей проект є документальною реставрацією подій. Йтиметься про резонансні злочини, пов'язані з вбивствами чиновників, громадських і церковних діячів. У перших фільмах досліджуватиметься процес над невідомим прикажчиком Бейлісом та розслідування вбивства Петра Столипіна. Подібні кримінальні історії будуть представлені у кожному фільмі.

А от у новій програмі „1+1” „Судові справи з Ігорем Годецьким” не буде жодної кримінальної історії. Вестиме передачу Ігор Годецький - адвокат, президент Всеукраїнського об’єднання підприємств. У студії за певними сценаріями будуть розіграні життєві ситуації, серед яких розглядатимуться ті проблеми, з якими люди найчастіше звертаються до суду: розлучення, поділ майна, позови на боржників тощо.

На ІСТV вже можна буде з екрану (а не з рекламного плакату, якими так рясніють стіни метрополітену) зустрітися з уважним, пронизливим поглядом Савіка Шустера. 9 вересня на телеканалі стартує нове суспільно-політичне ток-шоу „Свобода слова”. У ньому обговорюватиметься найактуальніша, найгарячіша тема тижня, події, про які пишуть на перших шпальтах газет і з яких телеканали будують блоки новин. Творці програми обіцяють, що її учасниками стануть ті, хто безпосередньо має відношення до теми ток-шоу: відомі політики, чиновники, які відповідають за прийняття найважливіших рішень у житті країни, діячі культури і просто громадяни біля "вільного мікрофона".

Новими проектами розпочнеться і осінній телевізійний сезон на 5 каналі. Зокрема, у вересні вийде проект Єгора Соболєва «Чи на 5?», у планах – два авторських проекти Святослава Цеголка, а також нові проекти Володимира Ар’єва.

Новий сезон на К1 стартує під назвою "ІНШИЙ ВИМІР". У вихідні глядачі зможуть подивитися документальный проект Леоніда Парфьонова «Російська імперія». Нові документальні проекти (від ВВС, Off the Fence, Тeleimages) представлені в рубриках «ВІДКРИТИЙ СВІТ» та «ТАЄМНЕ ЖИТТЯ».

Шоу «21 вересня» показуватимуть о 23.00 і, відповідно, воно змінить назву на «23 вересня». А стиль програми "ПОЗАОЧІ" дещо зміниться - стане жорсткішим.

7 листопада на каналі «Інтер» відбудеться прем'єра - документальний фільм журналіста Марка Греся «Територія революції»: про події 1905 року, які пов'язані з бунтом на броненосці «Потьомкін». Крім того, буде представлено ще один проект Марка Греся - «Історія вулиці Хрещатик».

З 2 вересня щодня (крім вихідних) в ефірі «Інтера» історичний проект - 4-5-хвилинні ролики “Країна. Історія українських міст і земель”.

Також на наше телебачення чекає цілий шквал нових кулінарних шоу.

На ICTV у вересні з'явиться кулінарне шоу «Кухня для чайників».

Ця програма побудована як екранізація недетективного бестселера Дар'ї Донцової „Кулінарна книга ледачої”. Втілює в життя рецепти Донцової відома теленяня Анастасія Заворотнюк. Вона запрошує на кухню-студію всіх бажаючих навчитися смачно, корисно і швидко готувати. Дар’я Донцова виступає в програмі у ролі експерта-консультанта: вона коментує процес приготування блюд новачками, дає поради щодо продуктів, дієт, смаків, ділиться своїм життєвим досвідом.

На каналі НТН ділитись кулінарними рецептами з українськими глядачами буде італієць в програмі „На кухні з Девідом Рокко”. „Девід Рокко, італієць, народжений у Канаді, настільки захоплюється італійською кухнею, що вирушає на пошуки цікавих рецептів. Шукає він їх, подорожуючи містом. Його простий та нетрадиційний спосіб приготування вдихає нове життя в типові італійські страви”, - йдеться в анонсі до програми.

Як називатиметься кулінарний проект на „1+1”, поки що невідомо. Але участь у ньому братимуть відомі політики і артисти, які розповідатимуть глядачам про свої кулінарні смаки. Коментуватимуть процес приготування шеф-кухарі відомих київських та львівських ресторанів.

Зіркова ейфорія теж не покине наші канали і в новому сезоні.

Разом із „Шансом” та „Народним артистом” зірок шукатимуть і на „1+1” у програмі „Хочу бути зіркою”. Але участь у конкурсі цього разу братимуть діти. Перша ліга - діти від 6 до 11 років, друга - від 12 до 16. Музичні композиції та аранжування для конкурсантів писатиме „Студія Діми Клімашенка”.

А от на каналі „Інтер” після плідних пошуків співаків („Шанс”) та моделей („Шанс.model.ua”) вирішили запалювати зірки для серіалів. У програмі „Зіркою серіалу буду я!” глядачі спостерігатимуть за тим, як „майбутні актори” будуть не лише читати монологи відомих п'єс, а й гратимуть типові сцени серіалів, втрачатимуть пам'ять, з'ясовуватимуть стосунки зі своїми коханими тощо. А даватимуть поради учасникам зірки серіалу „Зцілення любов'ю”.

У програмі «СВОЯ РОЛЬ» на К1(ведуча - Ірина Гордійчук) до уваги глядачів пропонуватимуться інтерв'ю із зірками світового масштабу.

Вже не лише про зірок серіалу, а про кіно, до того ж - з подробицями, розповідатимуть на „1+1” в програмі „Кіно в деталях з Федором Бондарчуком”.

„Кінодайджест новин і цікавих ракурсів кінопроцесу, який раніше готував Анатолій Ярема („Про кіно”), в новому телесезоні принципово змінює характер і інтонацію спілкування з аудиторією. Її ведучий Федір Бондарчук, відомий актор, режисер знає всіх, без винятку, кінодіячів рідної території. З багатьма товаришує”, - йдеться в анонсах прес-служби.

Зустрічі з гостями „Кіно в деталях…” проходитимуть у фойе одного з найсучасніших московських кинотеатрів «5 звезд».

На глядачів чекають також і нові комедійні серіали, які дедалі стають популярнішими. На „1+1” це сітком „Моя прекрасна сім'я” виробництва Української медійної групи на замовлення „1+1”. А на Новому каналі з 19 вересня - „Студенти” від авторів „Солдатів”. Естафету студентської тематики продовжить ТЕТ. На цьому телеканалі транслюватиметься новий молодіжний серіал “Студентське життя” (ефір 25 серпня). Кожен персонаж цього серіалу має свого двійника – досить критично налаштованого мультиплікаційного героя.

29 серпня на ICTV відбудеться українська прем'єра авантюрно-пригодницького серіалу „Фаворський” (2005). У фільмі екранізована сучасна версія роману Олександра Дюма „Граф Монте Kрісто”. Режисер фільму Дмитро Светозаров, вголовних ролях - зірки російського кінематографу Ілья Шакунов та Олександр Ликов.

"Інтер" у новому сезоні представить російське кіно: прем'єри – мелодрама “Приречена стати зіркою”, детектив “Чорна богиня”, екшн з елементами комедії “КДБ у смокінгу”. Крім того, уже у вересні відбудеться прем'єра 2-серійного фільму «Полювання на тінь». У жовтні – 4-серійного фільму "Мертвий. Живий. Небезпечний".

Стартуватимуть і нові реаліті-шоу.

На ICTV це буде „Острів Спокуси”, яке почнеться з жовтня. Анонсують його як екзотичне реаліті-шоу для дорослих. За сценарієм на віддаленому острові, щоб перевірити свої почуття, опиняються чотири неодружені пари з України та Росії, де на них й чекають незбагненні спокуси карибського острову.

Перевіряти свої почуття неодружені хлопці і дівчата будуть і на каналі ТЕТ, де з 6 вересня виходитиме російське реаліті-шоу „ДОМ-2”. П’ятнадцять неодружених хлопців і дівчат разом будують на березі Істри під Москвою будинок, а разом із тим - намагаються створити сім’ю. Ті ж, кому не пощастить, і хто залишиться без пари, вилітають із гри за результатами голосування, а натомість з'являється учасник чи учасниця протилежної статі. Ведучими є телезірки Ксенія Собчак і Ксенія Бородіна. На каналі ТНТ шоу вийшло в ефір у травні минулого року, і вже сьогодні «ДОМ-2» внесений до Книги рекордів Росії як найбільш тривале щоденне реаліті-шоу. У Росії “ДОМ-2” вважається одним з найбільш скандальних реаліті-шоу. У травні депутати Московської міської думи навіть звернулись до генерального прокурора Росії з вимогою закрити проект за аморальність.

Телеканал „Інтер” представить у новому сезоні міжнародне спортивно-розважальне шоу „Ігри патріотів”, спільний проект телеканалу разом з Першим каналом Росії та провідними французькими і китайськими телекомпаніями. Ігри проходитимуть у французькому курортному містечку Мартег, де й змагатимуться українські, російські, французькі та китайські команди. Українські команди представлятимуть Руслан Свирін, Андрій Цаплієнко, Олександра Николаєнко, Олександр Пономарьов, Кузьма («Скрябін»), Олег Карамазов, Вiталий Козловський, Олександр Воєвуцький, Наталя Валевська, Юлія Кумпан тощо. На команди чекає участь у конкурсах, групових змаганнях, естафетах та різноманітних комедійних ситуаціях.

Ще одним розважально-пізнавальним шоу стане „Королеви чистоти”, яке з’явиться в перших числах вересня на ICTV. Глядачів вчитимуть „швидко і без зайвого клопоту прибирати свою домівку”. А про ремонт житла подбають у новій ремонтній програмі на Новому каналі. Вона з’явиться у жовтні.

Нові музичні програми з’являться на Першому каналі та НТН. 4 вересня на НТН стартуватиме музичне шоу „Земля-повітря” за участю популярних вітчизняних музикантів. Ще одним „співучим” проектом є програма НТН „В нашу гавань заходять кораблі”, який розпочнеться з 3 вересня. У цій програмі запрошені гості співатимуть найрізноманітніші пісні. А на УТ-1 планують запустити музпроект «Радіо-бенд». Перший канал показуватиме у запису виступи світових зірок в столичних клубах.. У кінці ж осені-2005 проект планують транслювати в прямому ефірі.

Однак, нові проекти з'являться не на всіх телеканалах. Наприклад, телеканал „Україна” розпочне осінній телесезон з розвитку старих проектів. За словами головного редактора Марини Миргородської, на каналі найбільше уваги приділятимуть підсиленню інформаційного блоку. А, приміром, на телеканалі „Тоніс” в прес-службі анонсували свої нові програми загадковою фразою: „Дивіться в ефірі”.


 

Агентства 
АГЕНТСТВА125
МЕДИА70
ГРУППЫ9