29jun2005

Компанія CМЕ планує збільшити свою частку в телеканалі "1+1" з 18 до 60 %?

По материалам: Интернет-Репортер

Компанія "Central European Medіa Enterprіses Ltd." (CME), найбільший телевізійний мовник у Центральній і Східній Європі, має намір збільшити частку капіталу в українській телерадіомовній компанії "Студія "1+1" з 18% до 60%.

Про це компанія оголосила в п'ятницю, 24 червня, у зв'язку з недавньою заявою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, що підтверджує право СМЕ на контрольну частку капіталу в ТРК "Студія "1+1".

Зараз CME опосередковано володіє 18% статутного фонду української телерадіокомпанії.

СМЕ належить 60% акцій німецької компанії "Іnnova Fіlm Gmb", яка, у свою чергу, володіє 100% акцій іноземного підприємства "Інтер-Медіа", що діє в Україні як юридична особа. Останньому належить 30% статутного фонду "Студії "1+1". Власником інших 70% статутного фонду є почесний президент телеканалу "Студія "1+1" Олександр Роднянський.

Таким чином, на сьогоднішній день СМЕ через "Іnnova Fіlm Gmb" та "Інтер-Медіа" володіє 18% статутного фонду "Студії "1+1".

СМЕ має намір збільшити частку своєї участі в "Студії "1+1" до 60% у співробітництві зі своїми українськими партнерами – Олександром Роднянським і Борисом Фуксманном.

Тепер СМЕ та її українські партнери терміново змінюють структуру "Студії "1+1" і зміцненюють свої позиції на українському ринку. Зокрема, створюється українська компанія, що стане власником 42% "Студії "1+1".

Внаслідок реструктуризації, яку планують провести якнайшвидше, СМЕ належатиме 60% "Студії 1+1" (18% - рез "Іnnova Fіlm Gmb" та "Інтер-Медіа", 42% - через новостворену українську компанію).

Частка участі партнерів СМЕ в статутному фонді телерадіокомпанії складі 40%.

Як повідомили в "Central European Medіa Enterprіses Ltd.", компанія планує підтримувати і розширювати свою присутність в Україні, в якій бачить ринок з величезним потенціалом. Зараз СМЕ розробляє дієву інвестиційну програму для "Студії "1+1", що передбачає створення професійного телецентру і розширення місцевого українського телевізійного виробництва.

"Встановивши контроль над "Студією "1+1" та у співробітництві з нашими партнерами, ми матимемо можливість виправити недоліки, пов'язані з недостатньою об'єктивністю подання новин у минулому, а також застосувати такі стандарти мовлення й практику журналістики, завдяки яким нас знають і поважають на всіх ринках, де мі присутні", - заявивши президент СМЕ Майкл Гарін.

Агентства 
АГЕНТСТВА125
МЕДИА70
ГРУППЫ9