22dec2005

Колектив телекомпанії “ТЕТ” вимагає від Президента та Верховної Ради відправити Нацраду у відставку

По материалам: Пресс-служба Телекомпании ТЕТ

Колектив телевізійної компанії “ТЕТ” звернувся до Президента України Вiктора Ющенка та голови Верховної Ради України Володимира Литвина з приводу позбавлення телекомпанії права мовлення у трьох містах: Запоріжжі, Мелітополі й Токмаку.

Це сталося 20 грудня 2005 року на засіданні Національной ради України з питань телебачення і радіомовлення, йдеться в зверненнi за пiдписом  голови правління Григорія Тичини.

 

 

 

Офіційним приводом для такого рішення стала начебто відсутність початку мовлення телекомпанії у цих населених пунктах протягом року з моменту видачі ліцензії. Насправді, мовлення було розпочато вчасно, але жодні аргументи керівництва ТЕТу, які підтверджували це, навіть не були вислухані. Рішення про позбавлення ліцензій прийнято поспіхом і безапеляційно. Це засвідчило, що доля каналу визначалася не у відповідності з прозорою процедурою, а келійно, шляхом закулісних домовленостей.

Ситуація, що склалася, стала останньою краплиною, яка вичерпала чашу терпіння телекомпанії “ТЕТ”. Адже ще на початку року так само протизаконно та безпідставно Нацрада оголосила надумане попередження нашій телекомпанії. Сьогодні журналістський колектив вже позбавляють права мовити в ефірі.

Національна рада у своєму нинішньому складі являє собою кричущий взірець непрофесіоналізму, свавілля та політики подвійних стандартів. Те, що відбувається сьогодні, є прямим і відвертим цькуванням тих, чия думка про розвиток телебачення в Україні відрізняється від “одностайної думки” членів Нацради. Це є свідченням запровадження державною інституцією жорсткої політичної цензури в «неслухняних» електронних ЗМІ.

Ми бачимо, що Національна рада у своєму нинішньому складі з організації, покликаної контролювати й координувати роботу телерадіокомпаній, в кінцевому рахунку допомагаючи їм, перетворилася на орган розправи. Свою діяльність нинішня Нацрада розпочала із залякування та шантажу телерадіоорганізацій. Врешті-решт, очолювана паном Шевченком інституція розтоптала закони та взяла на себе місію позбавляти мовників ліцензій без суду.

Ми вимагаємо права виходити в ефір і знати, що наші програми мають змогу дивитися наші глядачі, які є головною інстанцією, що має право нас оцінювати.

Ми хочемо працювати за прозорими і, найголовніше, рівними для всіх правилами. Ми переконалися, що за нинішньої політики Національної ради це неможливо.

Особи, які заплямували репутацію Нацради та повністю дискредитували цей орган влади, мають залишити свої крісла.

Виходячи з цього, колектив телекомпанії “ТЕТ” вимагає від Президента, як гаранта дотримання Конституції, та від Верховної Ради відправити Національну раду з питань телебачення та радіомовлення у відставку у повному складі.

 

 

 

 

 


 

 

Агентства 
АГЕНТСТВА125
МЕДИА70
ГРУППЫ9